Web gratis

In Blog by mama.cat

Un altre títol podria ser “duros a quatre pessetes” , o com una bona i insistent campanya de màrqueting 2.0 fa creure que podem fer-nos un web gratis.

Una veritat a mitges, l’ham: per l’afany creatiu de les persones.
Aquestes empreses han desenvolupat un senzill i atractiu editor basat amb el “drag and drop” que permet la tecnología HTML5, el que donen gratuïtament es la utlització d’una eina per a fer pàgines senzilles, atractives i molt visuals sense tenir ni idea de programació.

No dic que no sigui una bona idea el bricolatge web per a moltes persones, que volen tenir un dossier, una pàgina de cortesía, una certa presència a la xarxa, però aquestes haurien d’estar correctament informades des de l’inici del seu projecte.

El que no em sembla honest és el marquèting ferotge que anuncia:“és gratis”, l’etiquetatge correcte seria fer la teva pàgina web amb el nostre editor és gratis (és el teu temps, al capdavall), publicar-la al Web no.

Mirem els preus:

Saps que val un domini el primer any? i un allotjament?

A tall d’exemple, un .cat el primer any et pot costar uns 5 € un .com uns 10 €.

No conec ningú que pagui l’allotjament web per mesos, pràcticament tothom ho fa per any/s. Un any d’allotjament web, dependrà del registrador i del pla escollits, un pla per tenir un WordPress instal·lat pot estar entre 75 – 150 € /l’any iva inclòs. Divideix per 12 mesos. Més econòmic encara si comparteixes el teu allotjament amb altres persones.

Amb un WordPress, que és programari lliure i gratuït de veritat, els centenars de persones de tot el món que hi treballen garanteixen la qualitat i la continuïtat del producte, pots tenir un control absolut dels arxius que componen el teu web i de la gestió del SEO (hem parlat d’aquest tema), sense dependre d’un tercer entre mig.