Com triar tema de WordPress

In Blog by mama.cat

Com triar el tema de WordPress més adequat, amb tants temes disponibles, gratuïts i de pagament, no és fàcil. N’hi ha molts per triar,  la majoria dels desenvolupadors afirmen que ofereixen el millor, el més ràpid, el més segur, més útil i més fàcil d’utilitzar.
És essencial saber el que vol aconseguir amb el seu lloc web.  Les primeses passes són, fer una llista de desitjos, un esbós més o menys ampli del seu projecte.

El gran dilema: un tema gratis o un de pagament?

D’entrada el nostre consell és que si no teniu encara clar quin tipus de disseny busqueu, comenceu amb un de gratuït. Sempre es pot canviar més endavant.

Avantatges de pagar per un tema

Les actualitzacions

Una de les principals raons per pagar per un tema, és aconseguir actualitzacions regulars. Els desenvolupadors professionals tenen interès en mantenir el seu tema.

Bona documentació

Els temes premium estan perfectament documentats. En la majoria dels casos en el lloc web dels desenvolupadors es pot trobar una secció per a membres, amb fòrums,  suggeriments, complements, suport i documentació.

Inconvenients (si es pot dir així)

El preu

La majoria dels temes de pagament costen entre 60-80 €. Molts desenvolupadors ofereixen actualitzacions i suport, altres només durant el primer any . Sempre hauríem de llegir els termes i condicions quan decidim comprar.

Més ajustos

Aquests temes solen tenir un ampli personalitzador, amb una gran quantitat d’opcions. Haurem d’invertir un temps en conèixer-les totes.

Masses opcions

Els temes de compra sovint ofereixen excessives d’opcions: un constructor de pàgina, barres de desplaçament, Google Maps, etc. Algunes no les utilitzarem mai.

Qüestió d’equilibri

Es possible que haguem de prendre decisions que afectaran a la velocitat i a la seguretat del la nostra pàgina.

Un lloc web ràpid ofereix una millor experiència d’usuari, serà millor avaluat pels motors de cerca i aconseguirà una conversió més alta. La velocitat es veu afectada per diverses coses i una d’elles és el tema en ús.

Excessives funcionalitats

Una gran part de les funcionalitats del tema es carregaran quan es visiti la nostra pàgina, per això cal decidir quines realment utilitzarem.

El “pes” dels arxius, sobre tot de les imatges

Optimitzem els pesos de les imatges per afavorir la càrrega del nostre lloc.

Un bon codi

És probable que la millor opció passi per un tema simple amb uns pocs plugins específics.

Resumint

Un tema té la finalitat que la seva pàgina web es vegi de la millor manera, té que atreure al seu públic i mostrar la seva identitat, es tracta d’una tria molt personal, trobar el tema adequat i que compleixi les seves exigències no és fàcil.

Es poden buscar temes gratuïts al repositori de WordPress:
El directori WordPress temes és el lloc oficial de WordPress.org han estat revisats i inspeccionats, i es poden descarregar lliurement.

Per la seva part WordPress.com, compta actualment amb una col·lecció molt diversa que creix cada dia, on n’hi ha un extens repertori de temes lliures i altre que no ho són.

Existeixen moltes empreses que venen temes de WordPress, algunes de les més conegudes, Themeforest, Elegant ThemesMojo Themes. On podrà trobar comentaris i valoracions.

Ara bé, si el que vostè vol, és personalitzar al màxim un tema, potser el que li fa falta és un lloc web a mida, en aquest cas oblidi els temes, oblidi WordPress, i contracti un programador,  un dissenyador, i prepari temps i diners.