Botiga online, consells i reflexions

In Blog by mama.cat

A l’hora de crear la teva botiga online o botiga virtual, d’entrada hauries de tenir clar que hi ha un públic al qui li pot interessar el teu producte, has d’estudiar una mica la teva competència, i saber perquè el que tu ofereixes es millor i té més avantatges que el que ofereixen els altres.

A través de quina plataforma crearàs la teva botiga online? La meva recomanació es que facis servir el plugin WooCommerce, molt més fàcil d’aprendre que Prestashop o Magento.

WooCommerce, és un plugin de WordPress, la simbiosi perfecte, és un altre projecte de codi obert que et permetrà gestionar la teva botiga sense coneixements tècnics, està disponible de forma gratuïta, l’opció bàsica es suficient per començar, i si et vols complicar trobaràs totes les característiques imaginables.

Aquests programaris estan subjectes a tenir un allotjament en un servidor que hauràs de contractar. Tingues en compte que et garanteixin el bon funcionament, la seguretat i un suport tècnic eficaç.

Has pensat, de quina manera i amb qui enviaràs les teves mercaderies als teus compradors?, on son aquests?, la lògica aconsella marcar-se un objectiu proper i si tens èxit ja vendràs a tot el món.

Hi ha un altre aspecte sobre el que voldria fer-te fixar: el disseny, pot ser un factor decisiu per transmetre confiança i seguretat. Un disseny net que no distregui l’atenció del teu principal objectiu: que l’usuari finalitzi el procés de compra.

En aquest mateix sentit, et recomano que tinguis cura amb les fotos dels teus productes, descriu gràficament de forma precisa, clara i homogènia el teu catàleg de productes.

wordpress-woocommerce

Tens moltes opcions amb el binomi WordPress-WooCommerce, no et sàpiga greu gastar-te una mica de diners per comprar una plantilla de qualitat, per poc més de 50 €, obtindràs un lloc amb un entorn perfecte per oferir als teus clients.

La confiança i la seguretat al comprar en la teva botiga online son essencials, per tant, es important ser transparents, donar totes les dades, perquè es vegi que ofereixes garanties.

Pren seriosament els textos:

  • Condicions generals
  • Política de devolucions i canvis
  • Informació de tramesa
  • Forma de pagament

No mires aquest textos quan compres en una botiga online?

Explica també quins mètodes de pagament podran escollir i assenyala les mesures de seguretat que has pres perquè els pagaments siguin segurs.

Per acabar, comentar que les opinions d’altres compradors són molt importants per a millorar la confiança, o és que tu no llegeixes que diu la gent quan compres o contractes un servei per Internet? Hi ha formules que et permetran aconseguir aquestes valoracions, per exemple: un descompte en una pròxima compra o el sorteig d’un regal.

Visita: Vletta , és una botiga online de joiera prèt a porter creada per mama.cat, amb WordPress i WooCommerce i que gestiona el nostre client.

Quan comences la teva aventura?

Save