Allotjament web, el hosting

In Blog by mama.cat

Aquest article va de la importància de tenir un bon allotjament web.

Un hosting o allotjament web és un servei on un proveïdor et lloga un servidor connectat a Internet i en el que pots allotjar diferents tipus de fitxers perquè s’hi pugui accedir per Internet.

L’ús més habitual es fer-lo servir per tenir-hi un lloc web. Encara que aquest servei a més d’allotjar els teus fitxers, també et permet tenir comptes de correu amb el teu domini, instal·lar-hi programaris, per tenir botigues, fòrums. I com si tinguessis el teu propi magatzem al núvol, accés per emmagatzemar i descarregar fitxers.

Hi ha models de negoci que capten al usuari amb hosting gratuït per vendre-li serveis associats, aquest tipus de negocis juguen amb marges ajustats i perquè els hi surtin els comptes, han d’aprofitar els seus recursos al màxim.

Com amb tot el que contractes a la teva vida, cal conèixer la lletra petita, es important saber si fan o no còpies de seguretat, si hi ha suport tècnic. Sinó tens prou coneixements demana consell a un professional, l’opció més barata i més publicitada no sempre és la millor.

Abans d’escollir un mal servei d’allotjament web et recomano que aquest, ofereixi un suport tècnic que garanteixi el correcte funcionament del programari que facis servir, la qual cosa et permetrà viure més tranquil.